Wednesday, August 7, 2013

Φραγή στο ιντερνετικό στοίχημα. Χάνονται τα χρήματα των παικτών;


Φραγή στο ιντερνετικό στοίχημα. Χάνονται τα χρήματα των παικτών;

Χάνουν τα λεφτά τους όσοι διατηρούν λογαριασμούς σε παράνομες στοιχηματικές εταιρίες μετά την απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) να προχωρήσει σε φραγή όλων των στοιχηματικών ιστότοπων που δεν έχουν άδεια «νόμιμης» λειτουργίας στην Ελλάδα;

Αυτό είναι το μείζον ερώτημα που προκύπτει μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς σταδιακά η Ε.Ε.Ε.Π. προχωρά στο μπλοκάρισμα διευθύνσεων και συναλλαγών. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από λίγο η Επιτροπή σε συνεργασία με τους ιντερνετικούς παρόχους, προχώρησε σε φραγή 402 διευθύνσεων ιστοσελίδων που σύμφωνα με την Επιτροπή λειτουργούν παράνομα στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, απαγορεύεται στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) να επιτρέπουν την πρόσβαση σε παράνομους ιστοτόπους τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου και σε sites που βρίσκονται στη black list της ΕΕΕΠ.

Ανάμεσα τους μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού όπως οι bwin και Bet victor, τις ιστοσελίδες των οποίων δεν μπορούν πλέον να επισκεφτούν χρήστες με IP από την Ελλάδα! Όταν κάποιος επιχειρήσει να μπει σε μία από αυτές τις ιστοσελίδες εμφανίζεται η ένδειξη: "ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ" και παραπέμπεται για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΕΕΠ.

 Επίσης, σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται σε τράπεζες και ιδρύματα πληρωμών να πραγματοποιούν πληρωμές για συμμετοχή ή για απόδοση κερδών στους λογαριασμούς που τηρούν παράνομοι πάροχοι τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, ενώ δεν θα επιτρέπεται και διαφήμιση των τελευταίων.

Πάντως οι μόνες εταιρίες από τις μεγάλες του διαδικτυακού στοιχήματος που διαθέτουν άδεια και συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους έλληνες παίκτες και όχι μόνο είναι οι Sportingbet και η Vistabet!!!