Saturday, September 21, 2013

Στους 423 οι εξαπατηθέντες άνεργοι Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της γύρω από την υπόθεση

Στους 423 οι εξαπατηθέντες άνεργοι

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της γύρω από την υπόθεση εξαπάτησης ανέργων Κυπρίων, ενώ μέχρι στιγμής έχει λάβει πέραν των εκατόν καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα. Πίσω από την εταιρεία - φάντασμα φαίνεται ότι κρύβεται Τυνήσιος ο οποίος στο παρελθόν είχε συλληφθεί για απάτες.

Σε δηλώσεις της, η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου, είπε πως η Αστυνομία έχει λάβει πέραν των εκατόν καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, ενώ αναμένεται να ληφθούν και άλλες καταθέσεις.

Όπως πρόσθεσε, με βάση τα στοιχεία που έχει ενώπιον τη η Αστυνομία, γύρω στα 423 άτομα υπέγραψαν και πλήρωσαν συμβόλαιο εργασίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Παράλληλα κάλεσε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, το οποίο πιστεύει ότι έχει εξαπατηθεί ή έχει υπογράψει συμβόλαιο με την εν λόγω εταιρεία να μεταβεί στο  ΤΑΕ της περιοχή, όπου διαμένει και να κάνει  καταγγελία εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου, που φέρεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας εξευρέσεως εργασίας.

Εξάλλου, είπε πως για το εν λόγω πρόσωπο έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείται.

Επίσης, η κα. Τυρίμου ανέφερε πως τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία είναι για ένα πρόσωπο, το οποίο κατέχει ελληνικό δελτίο ταυτότητας, ωστόσο, φαίνεται να είναι πλαστό και να μην πρόκειται για Έλληνα υπήκοο.

«Αυτά είναι κάποια θέματα, τα οποία διερευνώνται σε συνεργασία με την Ιντερπόλ. Να πω ότι τα αδικήματα που διερευνώνται για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση του κοινού, πλαστοπροσωπία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση εγγραφής εταιρείας με ψευδείς παραστάσεις και αδικήματα που αφορούν τον περί συγκάλυψης νόμο», σημείωσε.      

Εξήγησε ακόμα πως «η Αστυνομία άρχισε να διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου και γενικά του γραφείου εξευρέσεως εργασίας στη Λάρνακα, μετά τον ερχομό στην Κύπρο των 72 ατόμων, που είχαν μεταβεί στη Γαλλία, όπου τους είχαν υποσχεθεί εργασία», για να προσθέσει πως «προηγουμένως η Αστυνομία δεν είχε ενώπιον της καταγγελία για εξαπάτηση, αλλά η καταγγελία που διερευνούσε ήταν ότι συγκεκριμένο γραφείο στη Λάρνακα λειτουργούσε χωρίς άδεια».